Közélet

Egyéves kislány életét mentette meg egy volt elítélt

Hősként ünneplik a férfit, aki egy autópálya mellől kapott fel egy kisgyereket, mikor már majdnem felmászott a forgalmas útra.

A 15 hónapos kislány a georgiai autópályától nagyjából 300 méternyire található családi háztól csatangolt el, amikor szülei a hátsó kertben dolgoztak és idősebb fiúkra bízták az alvó kisbaba felügyeletét. A gyerek egy erdős területen keresztül jutott el a forgalmas útig, leesve egy földtöltésen. Egészen az autópálya melletti füves területig jutott, és közel volt ahhoz, hogy felmásszon az útra, amikor Bryant Collins észrevette.

„Láttam valamit a szemem sarkából, és azt gondoltam, hogy egy kisbabát” – mondta el a helyi WXIA televíziónak a férfi, aki ekkor félreállt, hogy megnézze, nem csak a szeme káprázott-e. De nem. Tényleg egy magányos kisgyerek kúszott-mászott az autópálya mellett. Collins azonnal kihívta a rendőrséget, és két órán át maradt a gyermekkel, akit a telefonján lévő gospel-dalokkal nyugtatgatott meg, miközben a rendőrök a szülőket próbálták megtalálni. A szülők két óra múlva jelentek meg, és az apát őrizetbe vették, miután dulakodni kezdett a rendőrökkel. A hatóságok várhatóan gyermek elhanyagolása miatt emelnek vádat ellene.

 

 

A szülők később a WXIA-nak bizonygatták, hogy jó, törődő szülők, és csak pár percre hagyták magára az alvó kislányt, amikor a 15 hónapos gyermek elszökött, és azonnal keresni kezdték, amikor észrevették eltűnését. A segélyhívót is felhívták, és onnan tudták meg, hogy hol van. Az apa elismerte, hogy meglökött egy rendőrt, de elmondása szerint csak azért, mert nem engedték oda kislányához, akit meg akart volna ölelni.

A szülők elmondták, hogy nagyon hálásak Collinsnak, aki kisebb nemzeti hőssé vált, miután története bejárta az egész amerikai sajtót. Története különösen annak a ténynek tudatában érintette meg az embereket, hogy egy volt elítéltről van szó, aki tíz évet töltött a rácsok mögött kokainnal kapcsolatos vádak miatt. Elmondása szerint a börtönben megfogadta, hogy megváltoztatja életét, és ez sikerült is neki. Az autópályán is csak azért volt aznap, mert autószerelői munkája miatt arra volt dolga.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik