Élet-Stílus

Két órát feküdt a dédnagymama a járdán az esőben a mentőre várva

A 89 éves brit nő nem bírt megmozdulni, olyan erős fájdalmak gyötörték egy esés után. Mire megérkezett a mentő, már kezdett kihűlni.

Az idős nőnek, Evely Davey-nek szinte percre pontosan két órát kellett várnia a hideg aszfalton feküdve az eső áztatta járdán elterülve  az észak-angliai Ormesby város egyik utcájában, miután megcsúszott, elesett és több csontját eltörte – jelentette a helyi sajtó. A 89 éves nőhöz pénteken délután 12:38-kor hívtak mentőt a segélykiáltásaira felfigyelő emberek. A mentőautó végül csak 2 óra 40 perckor érkezett meg.

A nő szerencséjére több járókelő, valamint egy társadalmi egyesület tagjai is a segítségére siettek, akik pokrócokat vittek neki, valamint egy esernyőt tartottak fölé, hogy ne essen rá az eső. A brit sajtóban megjelent beszámolók szerint megpróbálták bevinni az egyesület épületébe, aminek a bejáratánál érte a baleset, de amikor megmozdítottak, olyan fájdalmasan üvöltött, hogy féltek, még nagyobb kárt okoznak azzal, ha cipelni kezdik, mintha kint hagyják a járdán.

 
Egy biztonsági kamera felvétele a földre zuhant idős néniről – két órán át volt kénytelen a járdán elterülve várni a mentőre 

Mire a mentőautó megérkezett, a nőnek segítő emberek elmondása szerint Davey kezei már kezdtek teljesen kihűlni és arról panaszkodott, hogy kezdi nem érezni a lábát. A dédnagymamát végül több mint két órával a segélyhívás után szállították be egy kórházba, ahol megállapították, hogy eltörte az egyik karját. A nőt hazaengedték, de a Gazette Live című lap kedden arról számolt be, hogy újra be kellett vinni a kórházba, mert kiderült, hogy csípője is eltört az esésben.

A helyi mentőszolgálat azzal magyarázta, hogy csak két óra alatt tudtak kiérni a járdán fekvő idős nőhöz, hogy abban az időben túl sok esetük volt, és azok nagyobb prioritást élveztek. Ugyanakkor a nő veje a Gazette-nek nyilatkozva felháborítónak nevezte az esetet. „Értem én, hogy a mentőszolgálatnak rangsorolnia kell az eseteket, de mégiscsak egy 89 éves nőről beszélünk, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Nem ilyesmire számítunk a mentőszolgálattól” – mondta el a 61 éves férfi. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik