Közélet

Késett a mentő, meghalt a beteg

Illegális útakadályok miatt a mentősök teljes felszerelésüket cipelve, futva érkeztek a helyszínre, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A tragédia a népligeti sporttelepen történt. Amikor a férfi összeesett, játékostársai próbáltak rajta segíteni: szájon át lélegeztették, szívmasszázst alkalmaztak, aminek hatására kétszer is magához tért. Szemkontaktusra is képes volt, de csak nem érkezett a szakorvosi segítség – nyilatkozta a Blikknek az egyik csapattárs.

A mentők pedig nem tudtak bejutni, mert a pályához vezető út minden irányból el volt torlaszolva a szomszédos lakóparkkal folytatott háborúskodás miatt. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság már korábban észlelte a problémát, kötelezte az érintetteket az utólagosan telepített, egymáshoz és a burkolathoz rögzített betonterelő felszámolására, de ez nem történt meg.

A holttest másfél óráig feküdt a pályán. Az Országos Mentőszolgálat is megerősítette a lapnak: nehézségbe ütköztek a kollégák, miközben segítséget próbáltak nyújtani.

„A kiérkező esetkocsi személyzete csak az útlezárásig tudott eljutni járművével, kollégáink onnan teljes felszerelésükkel futva tudták elérni a beteget, akinek már az újraélesztési kísérlete zajlott. Ezt más beavatkozásokkal kiterjesztve folytatták tovább, de az idős férfi szívműködését nem sikerült újraindítani” – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik