Élet-Stílus

Szoptass szabadon – akár a szabadban is!

A mozgalom azt üzeni, nem szégyen az anyatejes táplálás, hanem természetes dolog. Ezért bárhol, akár út közben is sort lehet rá keríteni, ha a babának arra van igénye.

Dönts szabadon arról, hogyan gondoskodsz gyermekedről bárhol, bármikor, igény szerint – ez a Szoptass szabadon mozgalom jelmondata.

Aki pedig tenni akart azért, hogy a szoptatás élményét minél több gyermek és édesanya megtapasztalja, annak ma lehetősége volt rá, hogy kiálljon az anyatejes táplálás mellett. A Kanadából elindult kezdeményezés magyar támogatói ugyanis egy nagy közös szoptatással bátorították azokat, akik szívesen gondoskodnának ilyen módon kisbabájukról bárhol útközben, de félnek attól, hogy kiküldik őket egy kávézóból vagy tartanak a rosszalló tekintetektől.

A mozgalom megfogalmazásuk szerint példát akart mutatni számukra, hogy a szoptatás természetes, egyszerű és nagyszerű módja a kisbaba táplálásának, megnyugtatásának és a vele való törődésnek.

 

Az MTI képe Budapesten készült, de a mozgalom oldalán azt írták, az érdi kismamák is akcióztak ma, a központi kávéház előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik