Élet-Stílus

Nincs előnye a szoptatásnak?

A szakirodalom eltúlozza a szoptatás előnyeit. Az anyatejes babák nem élveznek előnyt tápszeres társaikkal szemben - állítja egy új tanulmány.

A kutatást vezető dr. Cynthia Colen, az Ohio Állami Egyetem munkatársa elmondta, hogy vizsgálatával nem a szoptatás ellen kívánt állást foglalni, csupán azokat az anyákat szerette volna megnyugtatni, akik valamilyen okból kifolyólag nem képesek anyatejet adni gyermeküknek.

Jelenleg a frissen szült kismamákat minden kórházban olyan szórólapokkal bombázzák, melyek szerint az anyatej számos betegség, az elhízás, a különféle allergiák vagy éppen az asztma ellen is védelmet nyújt, holott a vizsgálatok azt mutatják, hogy ez egyáltalán nincs így, az anyatejes gyerekek se kevésbé kövérek, se okosabbak, se egészségesebbek nem lesznek, mint a tápszeresek.


Kép forrása: Thinkstock

Dr. Colen egyenesen azt állítja, hogy éppen a szoptatott gyerekeknél alakul ki később nagyobb valószínűséggel az asztma. A szakember szerint az eddigi tanulmányok nagy részében figyelmen kívül hagytak számos tényezőt, például a rasszt, az életkort, a család anyagi helyzetét, az anya foglalkoztatottságát, pedig ezek mind hatással lehetnek arra, hogy anya szoptat-e vagy sem.

Kíváncsi a folytatásra? Olvassa el a Babaszoba oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik