Élet-Stílus

Itt az alkoholmentes bor, arannyal dúsítva

Az ital forgalmazója szerint „az aranyos adaléknak semmi egyéb oka nincs, csak frivol, fantasztikus és nagyon Dubaj".

Alkoholmentes, tehát muzulmánoknak is kínálható, 24 karátos ehető aranyat tartalmazó luxus fehér bort árulnak Dubajban, az ára 150 dollár (37 ezer forint).

A 24 karátos, ehető aranyból készült levélkék a habzóbor karcsú palackjainak alján úszkálnak. “Az aranyos adaléknak semmi egyéb oka nincs, csak frivol, fantasztikus és nagyon Dubaj” – mondta Tony Colley, az italt forgalmazó Lootah Premium Foods vezetője.

Az aranyleveles palackokat néhány hete kezdték árulni a Bystro étteremben. Néhány hónapja kínálnak alkoholmentes bort, és a vendégek szeretik, mert “kellemesebb a steak mellé ezt inni, mint kólát” – magyarázta a vendéglő tulajdonosa, Josh Benson.

A Lussory márkájú, alkoholmentes fehér és vörös borokat a spanyol Dismark Products készíti, spanyol borvidékekről származó szőlőből. Az alkoholt német vákuumtechnológiával vonják ki az italból.

Az iszlám vallás tiltja az alkohol fogyasztását, de az egyes muzulmán országokban nem egyformán tartják be ezt a szabályt, és az Egyesült Arab Emírségek hét tagállama is különbözőképpen alkalmazza.

A liberális Dubajban az engedéllyel rendelkező helyeken, például a szállodák bárjában alkoholt is felszolgálnak. A konzervatívabb Sardzsában tilos a fogyasztása.

Jelenleg havonta 26 ezer üveggel rendelnek a Lussory boraiból, ezek közt fehér, vörös és aranyleveles is található. A márka fő fogyasztói az Arab-öböl térségének lakói – mondta Colley, a bor forgalmazója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik