Élet-Stílus

Megölte a plasztikai műtét azután, hogy száz kilót fogyott

A 48 éves brit férfi azért feküdt kés alá, hogy az orvosok eltávolítsák a fogyás miatt megnyúlt bőrt.

A Nagy-Britanniában élő Andrew Ross súlya évekkel ezelőtt, egy szerencsétlen esés után kezdett megállíthatatlanul gyarapodni. A targoncavezetőként dolgozó férfi olyan súlyosan megsérült, hogy többet nem mehetett dolgozni, amitől depressziós lett, bánatát pedig az evésbe folytotta. Az átlagos testalkatú Ross rövid idő alatt 260 kilósra hízott. Ekkor kért segítséget – írta a Daily Mail című brit lap.

Mivel a túlsúly már a négygyermekes apa életét veszélyeztette – magas vérnyomása és asztmája lett -, felesége nyomására orvoshoz ment és beleegyezett a gyomorszűkítő műtétbe, amit 2008-ban, komplikációk nélkül hajtottak rajta végre. Ross ezt követően, a műtétnek és az életmódváltásnak köszönhetően rohamosan fogyni kezdett, összesen közel 100 kiló feleslegtől szabadult meg.

 
Hiába fogyott le 100 kilót – Kép forrása: Daily Mail 

Ross azonban a látványos eredmény ellenére sem érezte jól magát: „Az extrém fogyás miatt megnyúlt a bőre, ami különösen a hasa környékén okozott neki gondokat. Addig-addig nyaggatott, míg végül belementem, hogy újra megműttesse magát: ezúttal egy plasztikai sebésszel” – vallotta a férfi halálával kapcsolatos vizsgálaton felesége, Christine Blay.

A még mindig túlsúlyosnak számító, 165 kilós férfit a Wythenshawe-ban lévő kórházban műtötték, ahol 10 perccel az eljárás kezdete után leállt a szíve. Orvosa a meghallgatáson elmondta, páciense azután omlott össze, hogy megpróbálták intubálni. „Kiderült, hogy a páciens szíve a túlsúly és az ennek következtében kialakult magas vérnyomás miatt megnagyobbodott, ezért nem bírta ki a műtétet.”

Miután leállt a szíve, az orvosok kitartóan küzdöttek Ross életéért, ám hiába sikerült újraindítaniuk a szívét, a férfi agya súlyosan károsodott, mert túl sokáig nem kapott oxigént. Az intenzív osztályról kikerülve egy olyan otthonba került, ahol a nap 24 órájában orvosi ellátást kapott, de néhány hónappal később egy tüdőgyulladásba belehalt.

Felesége biztos benne, hogy az orvosok hibáztak, ezért kezdeményezte az ügy kivizsgálását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik