Élet-Stílus

9 évesen már 91 kilót nyom a világ egyik legkövérebb gyereke

A kislány 180 banánt, 8 kiló krumplit és 14 kiló rizst eszik hetente, ennek ellenére szinte folyton éhes.

Alig egy méter magas, a súlya pedig ötször annyi, mint egy vele egykorúnak, ráadásul pontosan tudja, hogy ez így nem jó. „Alig bírok felkelni, állni, sétálni, de nehezemre esik játszani a barátaimmal is” – panaszolja a kislány, majd rezignáltan hozzáteszi, hogy miközben körülötte mindenki sovány, ő valamiért kövér lett.

Szülei elmondása szerint az indiai kislány gyakorlatilag szünet nélkül eszik, és hiába próbálják leszoktatni erről a rossz szokásról, képtelenek rá. „Ehet bármennyit, Suman szinte folyamatosan éhes. Pedig nem éheztetjük: hetente 8 kiló krumplit, 14 kiló rizst és legalább 180 banánt eszik, ennek ellenére panaszkodik arra, hogy éhes” – nyilatkozta az édesanya, Beli Bibi, aki azt is elárulta, mivel Suman testvérei mind vékony testalkatúak, nagyon aggódik lánya jövőjéért.


Kép forrása: Daily Mail 

Az asszony egyébként azt is elmondta, rettenetesen fáj neki, hogy ilyennek látja a gyermekét, ezért rendszeresen hordja a helyi orvoshoz abban bízva, hogy ő majd talál megoldást a kislány problémájára. A Barcroft Medianak nyilatkozva Suman orvosa elmondta, feltételezésük szerint a kislány rettenetes túlsúlyát hipertireózis, vagyis a pajzsmirigy nem megfelelő működése okozza. Csakhogy – tette hozzá – ahhoz, hogy ezt bizonyíthassák, Sumannak egy nagyobb kórházba kell mennie, ahol vér- és vizeletvizsgálatokkal igazolhatják a gyanút.

A családnak erre azonban nincs pénze. „Tudjuk, hogy kezelésre van szüksége, de egyelőre nem tudjuk előteremteni a szükséges pénzt” – mondja az édesanya, majd hozzáteszi, leginkább attól tart, hogy a túlsúly miatt lányánál súlyosabb betegségek is kialakulhatnak, mint amilyen a cukorbetegség vagy a szívprobléma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik