Élet-Stílus

Húsz éve él egy fához kikötözve egy 26 éves nő

A mentális problémákkal küszködő fiatal nőt hatéves kora óta tartják kötélen szülei a házuk előtt.

A kínai Shaanxi tartomány egyik falujában élő Zhang Yanrong még kisgyerek volt, amikor egy baleset következtében agysérülést szenvedett. Szülei hiába kerestek fel orvosokat, a kezelésekre nem volt elég pénzük. Elmondásuk szerint egyetlen lehetőségük maradt arra, hogy lányukat – aki a baleset után nem tudott emlékezni arra, hogy hol lakik – biztonságban tudják: ha egy fához kötözik, hogy ne tűnjön el.

 
A 26 éves nőt húsz éve kötözik ki ehhez a fához szülei, hogy ne tűnjön el
Fotó:On.cc 

A lányról beszámoló kínai lapnak egy szomszéd elmondta: Zhang egyáltalán nem erőszakos vagy veszélyes, csak „lassú felfogású”. A szomszéd szerint a lány gyerekkorában többször is elkóborolt, majd nem találta meg a hazavezető utat, és „az egyetlen megoldás az, ha ki van kötözve”. A most 26 éves lány hatvanéves anyja szerint Zhang soha nem ellenkezett, amikor a fához kötözték.

Szülei most azon aggódnak, hogy senki sem fog vigyázni gyermekükre, ha elhunynak.

A kínai falvakban nem számít szokatlannak, hogy a mentális problémákkal küszködő gyerekeket még felnőtt korukban is megkötözve, láncra verve vagy rácsok mögött tartják szüleik. Nem kínzásból, hanem szeretetből. Így akarják megakadályozni, hogy bajuk essen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik