Élet-Stílus

Ez lehetne az eddigi legjobb netes őrület

Hajléktalanokon segített a hawaii férfi, és erre biztat másokat is. Sokkal jobb, mint az extrém ivás és a KO-s játék.

Emlékszik még az idióta internetes kihívós játékokra? Volt például az ivós, amikor azt kellett videóra venni, ahogy extrém módon alkoholizált az ember, majd a végén kihívni valakit. Bele is haltak páran. De a gyanútlan járókelők leütése is egy hasonló „poén” volt, annak is lettek halálos áldozatai.

Amerikában volt egy olyan netes játék is, hogy egy jeges / hideg vizes vödröt kell magára borítania az embernek, ezt videóra venni, és megnevezni a következő hülyét embert, akinek folytatnia kell a sort.

Egy Towing Billy (Vontató Billy) néven ismert, (a neve arra utal, hogy autómentéssel foglalkozik) hawaii fickó épp a szupermarketbe tartott, hogy jeget vásároljon, hogy meg tudjon felelni az említett kihívásnak, amikor egyszer csak az jutott eszébe: miért ne lehetne inkább egy olyan, interneten terjedő játékot indítani, ami hasznos? Például változtatni valakinek az életén.

Így aztán jég helyett inkább tartós élelmiszereket, tisztálkodószereket, palackozott vizet és hasonló termékeket vásárolt, és elvitte egy honolului sátortáborba, ahol hajléktalanok húzták meg magukat. Majd átadta a vásárolt holnikat egy Tracy nevű hajléktalan férfinak, aki lányával él a Táborvárosnak nevezett helyen. (Ahová egyébként azért kényszerültek, mert a város polgármestere úgy próbálja megoldani a hajléktalanság problémáját, hogy az utcán való életvitelszerű tartózkodást nehezítette meg – ismerős valakinek a recept?)

Billy készített egy videót arról, ahogy átadja a csomagot Tracyéknek, és azzal a megjegyzéssel tette ki a felvételt a Facebookra, hogy az ismerősei kövessék a példáját, készítsenek videót arról, ahogy éppen segítenek valakin – hátha ebből is vírusként terjedő „játék” alakul ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik