Élet-Stílus

Kitiltanák Afrikából a halott állatokkal pózoló kamaszt

A 19 éves lány egymás után tölti a netre azokat a képeket, melyeken az általa megölt állatokkal pózol.

„Már kilencévesen is arra vágytam a legjobban, hogy lelőhessek valamit, de nem voltam elég erős, hogy megtartsam a puskát” – írja önéletrajzában a 19 éves, texasi pompomány, Kendall Jones, akit lassan már egy egész világ ismer különös hobbija miatt. A kamasz ugyanis hivatásos vadász, és rendszeresen jár Afrikába, hogy bővítse azoknak az állatoknak a listáját, amiket már sikerült elejtenie.


Képek forrása: Facebook 

Kendall, aki lőtt már többek között rinocéroszt, oroszlánt, sőt leopárdot is, azzal váltotta ki egy fél világ ellenszenvét, hogy nyilvános Facebook-profiljára egymás után tölti fel azokat a képeket, melyeken a halott állatok élettelen testével pózol. A felháborodás méretére jellemző, hogy az elmúlt hetekben már egy petíció is készült, melyben azt követelik a hatóságoktól, hogy tiltsák ki a lányt Afrika összes országából. A Change.org oldalra készült petíciót eddig több mint 6800-an írták alá.

Kendall egyébként a korábban már emlegetett önéletrajzában leírta, 9 évesen járt először Afrikában, hogy apja – aki szintén nagy vadász – kilőhesse a „Big 5″-öt: vagyis egy elefántot, egy orrszarvút, egy bivalyt, egy oroszlánt és egy leopárdot. A szőke lány akkor kapott először kedvet a vadászathoz, majd hazatérve gyakorolni kezdett, hogy 2008-ban, mindössze 13 évesen elejthesse első saját zsákmányát, egy fehér orrszarvút.

 

A lány ezután rendszeresen járt vissza a kontinensre és már 14 évesen maga mögött tudta azt a bizonyos „Big 5″-ot. Nem egész 42 napra volt szüksége ahhoz, hogy begyűjtse az oroszlán, a leopárd, és a bivaly trófeáját is. A vadászatokat videóra vette, a felvételekből pedig később DVD-t készíttetett. Ugyanezen a szafarin egyébként további két veszélyes állatot, egy krokodilt és egy vízilovat is lőtt.

 

Míg a Facebookon folyamatosan támadják, Kendall azzal védekezik, hogy ő és vadásztársai igazából még jót is tesznek az állatokkal. A vadászatokból befolyt pénzt ugyanis a helyiek az állatok ellátására és gyógykezelésére fordíthatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik