Élet-Stílus

67 millióért árulnak egy üres cigisdobozt

A több mint negyvenéves, és egy kis kosztól eltekintve tökéletes állapotban megmaradt dobozért egyelőre nem nagyon ölik magukat az emberek.

A valamikor Hope cigarettákat tartalmazó dobozt egy japán aukciós oldalon árulja tulajdonosa, aki lehet, hogy egy kissé túlárazta a terméket. Az eladó ugyanis 30 millió jent, azaz nagyjából 67 millió forintnak megfelelő összeget szeretne kapni az üres dobozért. Az ugyanis igazi ritkaságnak számít, és leginkább azért számít különlegességnek, mert még nem szerepel rajta egy figyelmeztető felirat sem, ami a dohányzás egészségkárosító hatásaira hívja fel a figyelmet.

A Rocketnews24 cikke szerint Japánban már 1972 óta kötelező volt a dohánykészítőknek rányomtatni a cigisdobozokra, hogy „a túlzott dohányzás káros az egészségre”. 2005 óta pedig már a dobozok harminc százalékát elfoglalják a kötelező figyelmeztetések.


30 millió jen, azaz 67 millió forint a kikiálltási ára az üres cigarettás doboznak
Fotó: RocketNews24

A 67 millió forintért kínált üres dobozon azonban semmi ilyen zavaró dolog nincsen, és az oldalán is csak annyit lehet olvasni, hogy „10 szál cigaretta”, valamint a gyártó neve: Nihon Senbai Kosha (ami ma már Japan Tobacco néven működik). A ritkaság azonban nagy úgy tűnik, hogy senkinek sem kell. Legalábbis nem ilyen nagy összegért. Az aukciós oldalon ugyanis még egy potenciális vásárló sem jelentkezett azzal, hogy megvenné. Az aukció csütörtökig tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik