Élet-Stílus

Kétéves és alkoholista

A kisfiú még egy éves sem volt, amikor először ízlelte meg a bor ízét, és azóta sírva könyörög szüleinek egy italért, ha inni látja őket.

A kínai Anhui tartományban élő kisfiúval apja ismertette meg a bort, amikor a gyerek még csak tíz hónapos volt: vörösborba mártott evőpálcikákat dugott a szájába, miután folyamatosan borospoharáért nyúlkált. A kínai sajtóban megjelent hírek szerint Cheng Cheng szeszimádata azóta csak nőtt, és már egy üveg sört is képes ledönteni anélkül, hogy rosszul lenne. Ami az alkoholt híresen gyengén viselő távol-keleti embereknél igazi különlegességnek számít.

Az igazán korán alkoholizálni kezdett kisfiú azóta teljesen rászokott a szeszre. Szüleinek elmondása szerint minden egyes alkalommal, amikor bort vagy sört isznak, a kisfiú magának is követel az italokból. Anyja hiába próbálkozott azzal, hogy alkoholmentes italokat ad neki, a gyereknek csak a szesz kell, és kénytelenek olyan helyeken tárolni a bort és a sört, ahol Cheng Cheng nem látja.


A kétéves kínai kisfiú pillanatok alatt le tud gurítani egy üveg sört

A helyzet még rosszabb nagy családi összejöveteleken, amikor látja, ahogy a rokonok és barátok iszogatnak. Akkor ugyanis sírva követeli, hogy neki is adjanak, ami gyakran működni is szokott. Egy rokon elmondása szerint olyan zavaróan hangos tud lenni, hogy már csak azért adnak neki egy kis bort, hogy csöndben maradjon.

Pár napja azonban olyat tett, ami anyját és nagynénjét megijesztette. A nagy melegben apja egy üveg sört nyújtott oda neki, amit pillanatok alatt megivott anélkül, hogy egy picit is rosszul lett volna, majd közölte, hogy kér még. A két nő azonnal elvette tőle az üres üveget, és nagynénje a kínai sajtónak kijelentette: „Többet nem engedjük neki, hogy alkoholt igyon, mert félünk attól milyen hatással lesz az fejlődésére”.

A kínai sajtóban nagy figyelmet kapott alkoholista kétéves ügyében már a gyermekvédelmi hatóságok is vizsgálódni kezdtek.

Cheng Cheng sírva követeli ki magának kedvenc italait

Ajánlott videó

Olvasói sztorik