Élet-Stílus

Zöld kiskutyák születtek Spanyolországban

Nem kosz és nem festék: egy betegség állhat a kölykök különös színének hátterében.

Három egészséges kiskutya mellett két zöld színű kölyöknek adott életet egy kutya Spanyolország Valladolid nevű tartományában – írja a The Local spanyol kiadása.

„Amikor először megláttam őket, alig hittem a szememnek” – nyilatkozta a lapnak a gazdi, Aida Vallelado Molina, aki vadászkutyákat tenyészt az édesapjával Laguna de Duero városban. „Azt hittem valahogy összekoszolták magukat, ezért megpróbáltam lemosni őket, de a zöld szín sehogyan sem akart róluk lejönni.”

A kutyusok június 3-án jöttek világra, a három teljesen egészséges kölyök között, két láthatóan kisebb, és gyengébb, zöld színű, egy kan és egy szuka. Utóbbi sajnos elpusztult röviddel az után, hogy megszületett, de a másik még életben van, bár nagyon gyönge.

A helyi állatorvos Daniel Valverde vizsgálja, hogy mi lehet a különös eset hátterében. Jelenleg vírus- és baktériumteszteket futtat.

Angliában 2012-ben született egy zöld labrador, ő néhány hét alatt, fokozatosan elveszítette a színét. Akkor egy a méhlepényben található biliverdin nevű anyagot tettek felelőssé a történtekért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik