Élet-Stílus

Így búcsúzott gazdájától a rendőrkutya

A német juhász jól hallhatóan nyüszíteni kezdett a temetésen, amikor gazdája koporsójához vitték.

Kanadában 2005 óta nem volt példa olyasmire, mint ami június elején történt: három rendőr meghalt, további kettő pedig súlyosan megsebesült egy utcai lövöldözésben. A szolgálatban lévő rendőröket a hírek szerint fél nyolc körül riasztották egy farmra. Miután megérkeztek, a 24 éves elkövető, Justin Bourque tüzet nyitott rájuk.


Kép forrása: Daily Mail

A lövöldözésben három rendőr vesztette életét, köztük Dave Ross, aki sógora elmondása szerint egy családi vacsorát hagyott ott, hogy a bűnöző nyomába eredjen. Dave, a hívás után magával vitte négylábú társát és legjobb barátját, Dannyt, a német juhászt is. A kutya évek óta dolgozott Dave-vel, akinek ezzel legnagyobb álma vált valóra. „Mindig is szerettem volna kutyákkal dolgozni” – mondta egyik legjobb barátjának közvetlenül azután, hogy megkapta Dannyt.

A hűséges kutya végül az utolsó pillanatig vele maradt. Még a temetésre is beengedték, ahol több ezer rendőr és katona jelent meg, hogy lerója tiszteletét a lövöldözésben elhunyt társak előtt. Danny a beszámolók szerint végig nyüszített a temetésen, különösen akkor, amikor egykori társa koporsója előtt vezették el. A pillanatról, ahogy megszaglássza Dave kalapját, megható fotó is készült.


Kép forrása: Daily Mail

Ajánlott videó

Olvasói sztorik