Élet-Stílus

Rossz oltást adtak a magyar csecsemőnek Londonban

A két hónapos baba egyéveseknek járó vakcinát kapott.

Az Angliában élő magyar anyuka a MagyarBabaAngolBabynek számolt be róla, hogy tévedésből rosssz keverékkel oltották be a nyolchetes kisbabáját, egy egyéveseknek való vakcinát kapott a gyermek.

Nagy volt a riadalom, amikor ez kiderült, mert az idő előtt megkapott injekcióban volt a vakcinák mumusa, az úgynevezett MMR, amit kanyaró, mumpsz és rubeola ellen szoktak adni 12-13 hónapos gyerekeknek. Sokáig tartotta magát az a tévhit, hogy autizmust is okozhat ez az oltás, de ezt már sokszor cáfolták.

A kislány eleinte kiütésekkel, aluszékonysággal, étvágytalansággal reagált a nem kívánt vakcinára, és az orvosok sem tudtak semmi megnyugtatót mondani. A gyermek ugyan most jól van, úgy tűnik, komolyabb következmények nélkül megússza az elvétett oltást, a család viszont perelni fogja az orvosi rendelőt – derül ki a videós blogból.

Kinek is jó az antivédőoltás mozgalom?

A védőoltásokról sok valótlanságot olvasni, melyek közül sok jóhiszemű, sok pedig üzleti (homeopátiás és egyéb, tudománytalan készítmények eladásán ügyködő) szándékkal alakult ki. A védőoltás-ellenes retorika egyik nyertesei a védőoltásokat is gyártó gyógyszercégek, mivel az ő gyógyszereiket kell kiváltania annak a szülőnek, aki a védőoltás beadása helyett a gyerekbetegségek (kanyaró, bárányhimlő, szamárköhögés) nagyobb eséllyel bekövetkező szövődményeit akarja kezelni. S bár nemrég kiderült, hogy az első életévüket falusi körülmények közt eltöltött gyerekek immunrendszere ellenállóbb lesz az allergiákkal szemben, azaz a vidéki kosz megerősíti a szervezetüket, a védőoltásokról lemondani a tudomány mai állása szerint felelőtlenség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik