Élet-Stílus

Arcbénulást okozhat egy brit séf kreálmánya

Az "Atombrutál Dobverőket" a szakács is gázmaszkban készíti el. Nem azért mert büdös, hanem mert olyannyira csípős, hogy az szinte kibírhatatlan.

A szakács azért húz gázmaszkot, mert az ételből olyan erőteljes pára szabadul fel készítés közben, hogy azt védekezés nélkül lehetetlen elviselni – írja a Mirror.

A szabad fordításban „Atombrutál Dobverőknek” nevezett kreálmány 12 millió egységet ér el a csípősséget mérő Scoville-skálán. Összehasonlításképpen a könnygáz 2 és 5 millió egység között mozog, míg a csípősebb magyar paprikák csak 1500-2000 pontot érnek el.

Az Atombrutál Dobverők miatt a lincolnshire-i Bindi étterem pincéreinek elsősegélyképzésen is részt kellett venniük, hogy baj esetén a kevésbé felkészült, bevállalós vendégeket szakszerűen láthassák el a mentők kiérkezéséig.

Mohamed Karim
Fotó: Bindi Restaurant

Mohamed, aki egyben a curry étterem vezetője is, azt állítja: a tüzes specialitás akár 30 perces arcbénulást, remegést is okozhat.

„A legutóbbi vendégnek, aki kipróbálta, mindene izzadt. Próbálta pofozni magát, hogy érez-e valamit, de az arca lebénult. A hirtelen felszabaduló adrenalin hatására a teste így reagált” – tette hozzá.

Eddig mindössze 20 ember teljesítette a kihívást. Nekik 100 font (körülbelül 37 ezer forint) nyeremény is járt, amiért sikeresen legyűrtek 10 dobverőt 15 perc alatt.

A feladat azonban közel sem egyszerű, hiszen az étel a Föld két legerősebb chilipaprikájával van felturbózva. Ebből az egyik a beszédes nevű: Karolinai Kaszás, amelynek a csípőssége a Scoville-skálán önmagában is meghaladja a 1,5 millió egységet.

Önök bevállalnák?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik