Élet-Stílus

Az alapító 5 kiló hallal kezdte, bezárt a legendás étterem

A Facebookon jelentették be a hírt, de lehet még remény.

„A Régi Sipos halászkert jelen formájában bezárt. Köszönjük minden kedves vendégünknek és kollegánknak az elmúlt évtizedeket!” – írták. A „jelen formájában” miatt a hagyományos magyaros ételek kedvelői még reménykedhetnek. Talán, hiszen a helyszínen az ajtón kollégánk azt látta, hogy a bezárás magyarázata, tulajdonosváltás.

before
after

 

Korábbi éttermi kritikánkban azt írtuk, hogy a most bezárt étterem helyén a mai Lajos utcában már a múlt században is vendéglő állt. A halászkert 1930-as megnyitása a Kőbányáról átkerült Sipos Károly nevéhez fűződik. Ő – a legendák szerint – öt kiló hallal kezdte a működését. E mennyiséget két nap alatt etette meg vendégeivel, főként halászléként.

Az óbudai kiskocsmát, 1999-ben még így értékeltük:

– Környezet: igényes, a patinás keveredik a modernnel
– Kiszolgálás: gyors, udvarias
– Előételek: 350-től 1500 forintig
– Levesek: 180-tól 750 forintig
– Főételek: 700-tól 2700 forintig
Mottó: Jó itt lenni, jó itt enni!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik