Élet-Stílus

Sas tört be egy házba

Igencsak meglepődött egy brit nyugdíjas, amikor tévénézés közben a nagy ragadozó madár berepült a nappalijába a nyitott teraszajtón át.

Wendy Morrell éppen a francia nyílt teniszbajnokság döntőjét nézte, amikor Nadal és Djokovic küzdelmét hirtelen teljesen érdektelenné tette számára egy pusztai sas, ami a nyitott teraszajtón keresztül repült be nappalijába – írta a BBC. A beszámoló szerint nagyjából negyven centiméteres testhosszú madár – amelynek szárnyfesztávolsága a nő által készített videófelvétel alapján nagyjából másfél méter lehetett – az egyik szekrény tetején helyezkedett el, majd egy tál pot-pourrit kezdett el csipegetni.

A nyugdíjas tanárnő jellemzése szerint „pompás kinézetű, de kissé ijesztő” madarat Morrell sonkadarabokkal próbálta kiédesgetni a házból, de nem jártak sikerrel, és végül kénytelenek voltak egy ragadozó madarakkal foglalkozó állatmenhely segítségét kérni a sas befogására. Ez végül fél órájába került a szervezet egyik munkatársának.

A „Storm”, azaz „Vihar” nevű sast végül sikerült visszajuttatni tulajdonosának. Mint kiderült a ragadozó arra lett kiképezve, hogy egy szeméttelepről ijessze el a sirályokat, és két nappal korábban szökött el, amikor egy teherautó hangja megrémítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik