Élet-Stílus

Beperelte a pincérnőt a rasszista vendég

A férfi korábban a blokkon üzent a pincérnőnek, most perli őt.

Írtunk már korábban Toni Christina Jenkinsről, ő az a 19 éves pincérnő, aki az egyik vendégétől borravaló helyett egy „leniggerezést” kapott. „Elszédültem, amikor megláttam, nem hittem, hogy az én generációmnak még ilyesmivel kell szembesülnie” – mondta akkor a pincérlány.

A lány a telefonjával lefotózta, majd megosztotta a Facebook-oldalán a blokkot, ami vírusként kezdett terjedni a neten. A lány főnökei rögtön cselekedtek, amint értesültek az ügyről. Tonit azonnali hatállyal elbocsátották, ugyanis a cég szabályzata szerint szigorúan tilos az éttermek számláit lefotózni és közösségi oldalakon megosztani. Később Tonit visszavették és közleményben tudatták mindenkivel, a megjegyzést valójában ők is elítélik, a világon sehol, senkinek sem szabadna ilyen megrázó élményen keresztülmenni. A botrány kitörése után egyébként közösségi gyűjtést szerveztek a lánynak, tízezer dollár (2,2 millió forint) jött így össze.

Megsértették a jó hírnevét?

Devin Barnes, aki a pincérnő szerint az üzenetet hagyta neki, most egymillió dollárra, vagyis nagyjából 222 millió forintra perli őt és az éttermet, mondván kárt okoztak neki és megsértették a jó hírnevét – írja a Gawker. A férfi tagadja, hogy ő írta az üzenetet a blokkra.

Devin anyja annyit tett hozzá a történethez, hogy nemcsak a fia, az egész család szenved az eset óta, így teljesen jogosnak tartja a követelést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik