Élet-Stílus

Meghalt a kamasz, aki milliókat gyűjtött a rákbetegeknek

A 19 éves fiú hosszú évek óta szenvedett áttétes vastagbélrákban. Az utolsó pillanatig küzdött, hogy másoknak segíthessen.

Stephen Suttont, a 19 éves kamaszfiút, aki az elmúlt hetekben nagylelkűségének köszönhetően lett világhírű, szerda hajnalban, hosszú és súlyos betegség után érte a halál. Nagyjából másfél évvel ezelőtt diagnosztizálták nála a rosszindulatú vastagbélrákot, amit akkor még ő is és az orvosai is gyógyíthatónak hittek. Stephen azonnal megkapta a szükséges kezeléseket, ám a rák hamarosan újra visszatért, és áttétet adott a fiú tüdejébe.

Stephen ahelyett, hogy összetört volna a hírtől, úgy döntött, amíg csak lehet hasznosan tölti hátralévő idejét. Összeállított egy több mint 60 tételből álló bakancslistát azokból a dolgokból, melyeket mindenképpen szeretne még véghez vinni, illetve kipróbálni. Ezzel párhuzamosan létrehozta saját Facebook-oldalát, ahol folyamatosan tájékoztatta követőit az állapotáról.

Néhány héttel ezelőtt azonban válságosra fordult az állapota, ezért egy szívszaggató üzenetet írt a Facebookra, melyben elbúcsúzott barátaitól és arra kérte őket, utoljára még segítsenek neki abban, hogy még valóra válthassa egyik legnagyobb álmát, hogy egymillió fontot gyűjtsön egy rákbetegekkel foglalkozó alapítványnak. Az üzenet szinte az egész világot bejárta, és rengeteg embert megmozgatott, így az összegyűjtött pénz hamarosan elérte, sőt túl is haladta az egymillió fontos összeget. Stephen vezetésével végül rekordösszeget, több mint 3 millió fontot gyűjtöttek össze.

Stephen ezt követően valamelyest jobban lett, olyannyira, hogy orvosai május 2-án hazaengedték a kórházból. A kamasz az otthon töltött idő alatt sem tétlenkedett: tévészereplésekre járt, és Guinness-rekordot döntött, sőt, még a brit elnökkel is találkozott. Optimista hozzáállásával és élni akarásával az utolsó pillanatig sokakat ösztönzött, és még többeknek mutatott példát. Stephen két nappal ezelőtt került újra kórházba légzési nehézségek miatt, ma hajnalban pedig örökre elaludt.

Halálhírét édesanyja osztotta meg fia Facebook-oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik