Élet-Stílus

Nem hitték el, hogy vékony, sanyargatta magát a lány

Megnyerte az amerikai Yale Egyetemmel vívott harcát egy alkatilag vékony diáklány, aki kénytelen volt gyorsételekkel és édességekkel tömni magát, hogy bebizonyítsa az intézmény egészségügyi dolgozóinak, nem küzd táplálkozási zavarral.

A 158 centiméter magas, 42 kilogramm súlyú Frances Chant elbocsátással fenyegette meg az egyetem a lány feltételezett táplálkozási zavara miatt. Az intézmény egészségügyi személyzete hónapokig nyaggatta a diákot, hogy szedjen fel néhány kilót. Chan azonban harcba szállt velük és bebizonyította, hogy tajvani születésű szüleitől és nagyszüleitől örökölte vékony alkatát.

“Soha nem volt étkezési zavarom, de megbetegített a Yale részéről érkezett nyomás, hogy egyek többet” – mondta a harmadéves történelemhallgató. A 20 esztendős lány problémái szeptemberben kezdődtek, amikor felkereste az egyetem rákközpontját a mellében érzett csomó miatt. Utóbbiról kiderült, hogy jóindulatú, de Chant visszahívták újabb vizsgálatra.

Az egyik nővér azt mondta neki, hogy a testtömeg-indexe (BMI) vészesen alacsony és az egészsége érdekében muszáj híznia. Az orvosok attól tartottak, hogy a lány anorexiás. “Mondtam nekik, hogy az egész családom vékony és egészségesen, jól táplálkozom. Ám ők kitartottak amellett, hogy a súlyommal az életemet kockáztatom és hogy el is bocsáthatnak az egyetemről, ha nem oldom meg ezt a dolgot” – idézte a lányt a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

Channek ezután rendszeresen mérték a súlyát, vér- és vizelet teszteknek vetették alá, megnézték a szívműködését és mentális egészségi konzultációra küldték. Az összes eredmény azt mutatta, hogy a lánnyal minden rendben és még New Jersey-i háziorvosa is elmondta az egyetemnek, hogy Chan egész családja ilyen apró termetű, de egészséges. A Yale orvosait azonban ez sem győzte meg.

Chan az értéktelen gyorsételek felé fordult, hogy megnövelje kalóriabevitelét és felszedjen néhány kilót. “Rengeteg szénhidrátot ettem és egy nagy adag fagylalt, sütemény behabzsolása után mentem ágyba. Leálltam a lépcsőzéssel és elkezdtem liftezni, hogy ne égessek annyi kalóriát” – tette hozzá.

Súlygyarapító étrendjének eredményeként a lány végül kilenc dekát szedett fel, ám miután az egyetem szakemberei közölték vele, hogy ez nem elegendő, úgy döntött, abbahagyja az önsanyargatást, mielőtt valóban kialakul nála valamilyen étkezési zavar. Amikor Chan kiállt a nyilvánosság elé történetével, kiderült, hogy néhány diáktársa is átesett hasonló procedúrán. Az intézmény azóta elfogadta, hogy Chan nem küzd táplálkozási zavarral.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik