Élet-Stílus

Pókember lekapcsolta a villanyt

A sydneyi operaház és a nevezetes kikötői híd az első híres látványosságok között borult sötétbe szombaton a Föld órája elnevezésű globális környezetvédelmi esemény keretében, amelynek idei központi helyszíne Szingapúr volt.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) kezdeményezéséhez idén több mint 150 ország csatlakozott. Világszerte mintegy 7000 városban alszanak ki a fények helyi idő szerint este fél 9-től egy órára, hogy felhívják a figyelmet az energiatakarékosság fontosságára és a klímaváltozás elleni küzdelemre.

Ausztráliában, ahonnan a kezdeményezés 2007-ben elindult, idén a klímaváltozásra különösen érzékeny Nagy-korallzátony került a kampány középpontjába. Az ABC News online tudósítása szerint Canberrában a parlament épülete előtt 4000 gyertyával írták ki a “Lights out for the Reef” (Kapcsoljuk le a fényeket a zátonyért) szöveget. A kampány keretében olyan világhírű építmények borulnak sötétségbe 60 percre, mint a New York-i Empire State Building, Párizsban az Eiffel-torony vagy Moszkvában a Kreml.

A kampány nagykövete idén Pókember volt. Sourav Roy, a WWF szóvivőjének indoklása szerint azért egy szuperhőst választottak idén a kezdeményezés arcának, mert remélik, a népszerű képregényfigura arra ösztönzi az embereket, hogy csatlakozzanak az akcióhoz. Ennek megfelelően a globális esemény idei központjában, Szingapúrban A csodálatos Pókember 2. című film főszereplői, Andrew Garfield, Emma Stone és Jamie Foxx vezetésével kapcsolták le a fényeket.

Londonban a Buckingham-palota, a Tower híd, a Trafalgar tér, a Szent Pál-székesegyház és a Wembley Stadion is csatlakozott a kezdeményezéshez. Az Egyesült Államokban a San Franciscó-i Golden Gate híd, New Yorkban a Times Square, Seattle-ben a Space Needle is elsötétül. Las Vegasban több szálloda és kaszinó kapcsolja le káprázatos fényjátékát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik