Élet-Stílus

Magyar műmellű nők ezrei lehetnek veszélyben

Agyanús mellimplantátumokból 424 darabot kellett visszahívni a hazai piacról - írja a Magyar Nemzet.

Ahogy arról nemrég írtunk, a Cereplas nevű francia cég több, általa gyártott mellimplantátumot is visszahívott. Kiderült, hogy Magyarországon csaknem ötezer darabot értékesítettek 2007 és 2014. február vége között azokból a mellimplantátumokból, amelyet gyártási fegyelmezetlenség miatt hívott vissza a Cereplas nevű cég a piacról – tájékoztatta a Magyar Nemzetet az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal orvostechnikai főosztálya.

Felhívásuk nyomán a forgalmazó 424 terméket küldött vissza a gyártónak, ami azt jelenti, ha valamennyi eszközt beültették, akkor 4568 mellbetétet használtak fel a szóban forgó időszakban – írja a Magyar Nemzet.

Fogadd el magad – de azért legyen nagyobb melled!

Tombol Magyarországon a saját testünkkel való elégedetlenségi láz. A média kettős üzeneteket küld: egyfelől direkt kérdésre mindenki szereti azt válaszolni „Én elfogadom magam, a testem”, másfelől dől a hírekből mindennek az ellenkezője: Rubint Réka, akit olvasóink a legkívánatosabb MILF-nek választottak úgy tartja, semmi szégyellnivaló sincs a mellplasztikában: „Rendkívül zavart, hogy nem tudtam nőies, mélyen dekoltált ruhákat felvenni.” mikor még kis melle volt, de tényleg a nagy mell teszi a nőiességet? Ez nem az a médiaagymosás, ami ellen Norbiék állítólag annyit küzdenek? „Ha valakinek lyukas a foga, az is elmegy betömetni, mégsem ítélik el azért, mert testidegen anyagot tetetett a szájába.” véli Réka, aki szerint tehát a kis mell – betegség. WTF?!

A mellplasztika állítólag életet is ment (hát ez azért egy kis túlzás), ugyanakkor egyre több fiatal lány érzi úgy már kamaszkora óta, hogy neki nagyobb mell kell. Persze, hisz egy zenei videóban általában telt macák vonaglanak a sztárok oldalán. Sőt már az is előfordul, hogy bomlott elméjű anyák 7 éves kislányukon végeztetnének mellnagyobbítást – mi van? Mindenkinek elment az esze?

Pedig a mellnagyobbításnak vannak kockázatai (mint a cikkből is kiderül), a hosszú távú komplikációkkal pedig még nem is nagyon vagyunk tisztában.

A testtel való beteges elégedetlenség, a testképzavar persze nemcsak a nőkre jellemző. Van pl. egy heréjét vasaltató magyar televíziós személyiség… Eljött tehát az ideje, hogy a férfiak elmondják, bevallják – hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik