Élet-Stílus

Egy rossz házasság akár meg is ölhet

Többen tudják, hogy egy rossz házasság igen lehangolttá teheti az embert,szakemberek szerint azonban ez az állapot akár végzetes tragédiához is vezethet.

Kapcsolódó cikkek

A Michigen Állami Egyetem szakemberei úgy vélik, a boldogtalan házasság stresszt okoz, ami pedig a fizikai egészségre is kihathat, így azok, akik nem érzik magukat boldognak a párjukkal, nagyobb eséllyel vannak kitéve a depresszió, a magas vérnyomás vagy akár a szívbetegség kockázatának – olvasható a Házipatika.com-on.

A kutatók azt szeretmék megvizsgálni, hogy a házasság milyen hatással van az ember szív- és érrendszeri állapotára.

Dr. Hui Liu, a kutatás vezetője kifejtette, ezek a kérdések nagyon is időszerűek, hiszen az Egyesült Államokban négyből egy ember szívbetegség következtében hal meg, ráadásul ezek többsége megelőzhető lenne.

A házasság az egyik legfontosabb társas viszony, amely az egészségi állapotra is hatással van, így aki boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatban él, annak fizikai és lelki állapota is sokkal jobb. Azok pedig, akik boldogtalanok a párjukkal, gyakrabban lesznek depressziósak.

A depresszió hatására a stresszhormonok szintje is megemelkedik a szervezetben, ebből következően megnő a vérnyomás és már csak egy lépésre van az ember a szívbetegségtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik