Élet-Stílus

Öngyilkos ivás helyett, random kedvesség a menő

Többen kiakadtak a„NEKnomination" nevű alkoholizálós őrület értelmetlenségén, ezért új játékba kezdtek.

Nemrég indult útjára Ausztráliából a főként fiatalok körében terjedő „NEKnomination” nevű online játék, amelynek lényege, hogy a kamera előtt az ember felhajt egy lehetőleg minél undorítóbb és ütősebb alkoholos italt, majd amint posztolta, kihívást intéz néhány barátjához, hogy csinálják utána.

A játék nem veszélytelen: többen már bele is haltak a túlzott ivászatba vagy a részegen teljesített őrült tettekbe. A netezők, akik nem tartották egészségesnek a több szempontból is orosz rulett jellegű játékot, ellenkampányba fogtak „RAKnomination” (RAK = Random Act Kindness, azaz Véletlenszerű Kedvesség) néven, amelynek lényege, hogy véletlenszerű végrehajtanak egy kedvességet és ezt veszik filmre, majd felkérik néhány barátjukat, hogy utánozzák őket ebben.

Ez a srác például kinézett magának egy hajléktalant, aki a kutyájával ült az utcán. Vásárolt neki egy meleg kabátot, sapkát, kesztyűt, hazament és főzött egy termosznyi finom házi levest, majd vett még egy meleg főételt útközben és a kutyaeledelről sem feledkezett meg:

További RAK-eket a Zacc blogon láthatnak, ha ide kattintanak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik