Ludwig Feuerbach német filozófus mondása szerint azok vagyunk, amit megeszünk. A táplálékkal bekerült anyagok képesek meghatározni a viselkedésünket, illetve a környezetünk érzékelésének módját.
Két holland egyetem kutatói végeztek olyan vizsgáltot, hogy a tirozin miként befolyásolja egy tevékenység abbahagyásának sebességét.
Az alanyok egy számítógép-monitort figyeltek, amelyen ha zöld nyilat láttak megjelenni, a lehető leggyorsabban megnyomtak egy gombot. Ezzel egy időben arra is összpontosítaniuk kellett, hogy a lenyomott billentyű összhangban legyen a nyíl irányával. Vörös nyíl megjelenése esetén pedig le kellett venniük a kezüket a billentyűzetről – olvasható a Házipatika.com-on.
Ezt a féle kísérletet kétszer végezték el, egyszer tirozin tartalmú narancslevet itattak velük előtte, másodszor pedig placebóval “dúsítottat”. Az eredmények alapján a tirozinos alkalommal sokkal jobban teljesítettek.
Magas a tirozin tartalma a spenótnak és a tojásnak, így aki a reflexeit gyorsítani szeretné, annak ajánlott a két étel fogyasztása.