Élet-Stílus

Íme, a család, ahol öt testvér született ugyanazon a napon

A Cummin-család hét gyermeke között egy iker sincs, öt mégis ugyanazon a napon ünnepli a születésnapját.

Az amerikai Virginiában élő Cummin-család első ránézésre sem mondható teljesen átlagosnak: a két idős szülő, akik évek óta élnek boldog házasságban ugyanis hét gyermeket nevelt fel. És, ha ez nem lenne elég ok arra, hogy különlegesnek tartsuk őket, gyorsan elmondjuk, hogy a hét gyermek közül ötnek, Catherine-nek, Carolnak, Charlesnak, Claudiának és Ceciliának egy napon, február 20-án van a születésnapja.

Hallottunk már ilyet, hiszen nem is olyan régen itt a Hir24-en mi is bemutattuk azt a brit családot, ahol ahol mind a négy gyerek ugyanazon a napon született. Csakhogy a Cumbriában élő Scrugham-családnál a középső gyerekek, ikrek, míg a Cummin-családban egy iker sincs. A szakemberek szerint ennek a valószínűsége – jóval a programzott császármetszések időszaka előtt – mindössze 1 a 17,7 milliárdhoz.

Csoda, ha a családot még a Guinness-rekordok könyvének szerkesztői is megkeresték?


Hétből öten egy napon születtek, és örülnek neki
Kép forrása: Facebook

A családi legenda egyébként úgy tartja, a hét gyerek közül öt azért születhetett egy napon, mert a futballedzőként dolgozó édesapának, Ralphnak júniusban viszonylag kevés dolga akadt. Ráadásul Ralph és felesége Carolyn ebben a hónapban ünneplik házassági évfordulójukat is.

Legidősebb lányuk, Catherin a közös születésnap alkalmából a Daily Mail című brit lapnak elmondta, édesanyja minden tőle telhetőt megtett, hogy egyikük se érezze azt, hogy a közös születésnap miatt háttérbe szorul. „A születésnapunk előtti teljes napot sütéssel töltötte. Emlékszem mindannyian, minden alkalommal saját tortát kaptunk, még akkor is, ha ez rengeteg munka volt” – meséli mosolyogva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik