Élet-Stílus

Állati rekorderek: a legnagyobb, a legnehezebb és a leghosszabb fülű

Öt olyan állatot mutatunk, akik lenyűgöző méreteikkel bekerültek a Guinness-rekordok gyűjteményébe.

A gyűjtés apropója kétségkívül Freddy, egy 18 hónapos kutyakölyök, aki – ha két lábra áll – már most több mint két méter magas. Gazdija szerint a dog még nőni fog, így minden esélye megvan, hogy lenyűgöző méreteivel meghódítsa a világot, és átvegye elődjétől, a világ legnagyobb kutyájának járó címet. Ezt egyébként jelen pillanatban még az michigani Zeus birtokolja.


Képek forrása: mirror.co.uk

Persze nem Freddy az egyetlen, akitől tátva marad az emberek szája. Íme, további négy rekorder:

A világ leghosszabb macskája


A képen látható szerény termetű cirmos Stewie. A gigantikus nevadai Maine Coon 2010-ben szerezte meg a világ leghosszabb macskájának járó címet, mivel az orra hegyétől a farka végéig 123 centisre nőtt.

Amikor tavaly rákbetegségben kimúlt, Facebook-oldalát elözönlötték rajongói részvétnyilvánításai.

A világ legnehezebb nyula


A nagy-britanniai Sussexben élő hatalmas tapsifüles, Ralph azzal biztosította helyét a rekordok könyvében, hogy négy év alatt több mint 24 kilósra nőtt.

A bolygó leghosszabb fülei


2012-ben került a Guinness-rekordok könyvébe a coloradói vadászkutya, Harbour. A nem mindennapi négylábú azzal érdemelte ki magának a helyet, hogy ő birtokolja a világ leghosszabb füleit. Harbour bal füle 31, míg jobb füle 35 centis, amiket gazdáinak minden egyes alkalommal össze kell kötnie, ha a kutya szaladgálni szeretne.

Nehézsúlyú teknős


Ez a robosztus, jó erőben lévő teknős Sammy a maga 70 kilójával már évek óta birtokolja a legnehezebb teknősnek kijáró címet. Gondolná, hogy bébikorában Sammy olyan aprócska volt, hogy elfért egy felnőtt tenyerében? Nos, azóta sokat változott a világ, és Sammy is, aki friss zöldségekből álló diétájának köszönhetően hatalmasra nőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik