Élet-Stílus

Japánban a hóemberek sem normálisak

A felkelő nap országára, mint a bizarr dolgok hazájára tekintenek nyugaton. Az alábbi összeállítás a Tokióban felbukkant hóemberekről nem fogja megváltoztatni ezt az elképzelést.

A japán fővárosban évtizedek óta nem esett annyi hó, mint a hétvégén. Tokiót húsz centiméter vastag hóréteg lepte be, több ezer háztartásban nem volt áram, légi járatokat kellett törölni, tucatnyian sérültek meg, és még halálesetek is történtek. A rendkívüli helyzetre jellemző, hogy még Japán híres szupergyorsvonata, a Sinkanzen közlekedését is le kellett állítani.

Természetesen a ritkán látott mennyiségű hó a játékosságot is kihozza az emberekből, és ez alól Tokió lakosai sem kivételek, akik mint a világon mindenhol, hóemberek építésével élték ki alkotókedvüket. De mivel „az őrült japánok” földjén járunk, a hóemberek jóval meghökkentőbbek lettek, mint az Európában ismert „háromgolyós, répaorrú, szénszemű” hóemberek. A RocketNews24 összeállításából válogattunk.

Snoopy ül a hóban

Bemelegítésnek kezdjük egy kevésbé sokkoló, sőt kifejezett szép alkotással, egy hókutyaól tetején a tőle megszokott pózban fekvő Snoopyval.

Mi ez a furcsa lény?

A következő képen már egy európai szemnek igencsak érdekesnek tűnő valami tűnik fel egy ház kerítése mellett. Ő itt egyébként Funasshi, Funabashi városának hivatalos kabalafigurája, amelyet tavaly a legjobb japán kabalafigurájának választottak.

Totoro

Már be is léptünk a japán rajzfilmek, az animék világába, hiszen nem maradhat Tokió egy animekaraktert ábrázoló hólény nélkül.

Apró hólények lepik el a lépcsőt

Elsőre nagyon cukinak tűnik, de történetük már nem annyira az. Az alkotót a bosszú vezérelte, ugyanis ki nem állhatja az emeleten lakókat, ezért ezzel lepte meg őket.

Megalázott hóember

Ez már a “betegek ezek a japánok” világa. Egy igazán emberi hóember, nem túl emberséges helyzetben.

Női test, fej nélkül

Ehhez nincs mit hozzátenni, elérkeztünk az igazán őrült alkotásokhoz.

Fejbe szúrt klasszikus

Végre egy megszokott, gömbökből álló európai hóemberforma. „Véresen”. Egy késsel a fejében.

Hószörny

Az utolsó darabbal már tényleg a rémálmok mezejére lépünk. Alkotója a Twitteren osztotta meg az egész világgal, hogy mit készített, hozzátéve: „sok telefont kaptam a szomszédoktól”. Értjük, hogy miért. Persze a japán netezők közül sokan „cukinak” találták. Hiába. Őrültek ezek a japánok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik