Élet-Stílus

Kiderült, hol érdemes igazán élni

Egy zseniális térkép megmutatja melyik európai országban mennyi sört lehet venni minimálbérből.

Felejtse el a Big Mac indexet, ha arra kíváncsi, hogy melyik európai országban a legjobb az élet! Itt egy sokkal jobb, sokkal érthetőbb, és élvezhetőbb statisztika! Egy Billy Shears (@adreu) néven futó Twitter felhasználó, a Wikipédia, és a pintprice.com adatait alapul véve kiszámolta, hogy egy adott országban hány sört lehet meginni minimálbérből. Ha a magyar adatot nézzük: 291 sör, az jön ki, hogy százezer körüli minimálbérrel, és 340 forintos átlag sörárral számolva az adat egészen reális.

Nagyobb térképért kattintson a képre, vagy IDE!

S ha így van, talán el kellene gondolkodni a belgiumi emigráció lehetőségeiről. Az egyébként is kiváló söreiről híres országban nem kevesebb, mint 1028 sört guríthat le havonta minden minimálbéren tengődő polgár. Már ha akar.

Grúziában viszont alighanem szomjan pusztul, aki alapbéres munkát vállal: alig több mint napi egy sörre futja csupán a fizetésből, még bele gondolni is rossz. A szerző megjegyzi, hogy az 521-es német adat becslés, mivel az országban nincs minimálbér, azzal az összeggel számolt, amennyi a majd feltehetően 2015-ben bevezetésre kerülő alapbér lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik