Élet-Stílus

Sörözni ment a cápatámadás után

Az ausztrál búvárt megharapta egy cápa, de egy késsel sikerült elüldöznie az állatot, így nem lett komolyabb baja. Majd ahelyett, hogy kórházba ment volna, beült a parti kocsmába.

A wellingtoni férfi – aki civilben orvos – szigonypuskával búvárkodott, amikor éles fájdalmat érzett a lábában. Először azt gondolta, hogy csak a haverok szórakoznak vele és ők tréfálták meg, de amikor odanézett, látta, hogy egy cápa támadta meg. A zavaros vízben nem tudta megállapítani, hogy mekkora cápa támadt rá, de volt annyi lélekjelenléte, hogy a késével elkezdett hadonászni – írja az Smh.

Szerencséjére sikerült elüldöznie a ragadozót, majd egyből kiúszott a partra, ahol megvizsgálta a harapást. A vastag búvárruhának köszönhetően nem volt mély a sebe, de a biztonság kedvéért megpróbált jeleznie barátainak. „Láttuk, hogy integet a partról, de nem gondoltuk, hogy megharapta volna egy cápa” – mesélte később az egyik búvártársa.

A férfi elővette az elsősegélydobozát, orvos lévén szakszerűen összevarrta a sebet, majd beült a part menti kocsmába, ahol sörözés mellett várta meg, míg a többiek végeznek a búvárkodással. Végül kórházba csak barátai unszolására volt hajlandó elmenni, de most nem orvosként, hanem betegként érkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik