Élet-Stílus

Méh nélkül is teherbe lehet esni?

terhesseg(960x640)(1).jpg (terhesség, )
terhesseg(960x640)(1).jpg (terhesség, )

A méh nélkül született, vagy daganat miatt méheltávolításon átesett nők számára jelenthet új lehetőséget a méhátültetés.

Korábban már próbálkoztak méhátültetéssel Szaúd-Arábiában és Törökországban, azonban nem jártak sikerrel. Most viszont úgy tűnik, hogy egy svéd klinikai kipróbálás sikerrel járhat. Az új méh egy közeli hozzátartozótól kell származzon, a fogamzás pedig mesterséges megtermékenyítés során következik be.

Dr. Mats Brannstrom és a Göteborgi Egyetem sebészei kilenc hölgyön már ki is próbálták a komplex sebészeti beavatkozást, és egyelőre úgy tűnik, hogy az új méh megfelelően funkcionál. Hamarosan jön a megtermékenyítés, ami elé ugyan bizakodva tekintenek, de tisztában vannak a sikertelenség lehetőségével is.

Ha a terhesség sikeresen bekövetkezik, a szülésre császármetszéssel kerül majd sor. Az orvosok azzal számolnak, hogy a méh egy, maximum két gyermeket hordhat ki, és ezt követően azt el kell majd távolítani az anya szervezetéből.

Ha kíváncsi, mitől tartanak az orvosok leginkább az eljárással kapcsolatban, olvassa el a folytatást a Babaszoba oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik