Nagyvilág

Most először lőtt le valakit az izlandi rendőrség

Izlandi rendőr (izland, )
Izlandi rendőr (izland, )

Egy férfi vadászpuskával kezdett lövöldözni Reykjavíkban az ablakából; egy rendőrt a sisakján, a másikat a golyóálló mellényén talált el.

Egy hatvan év körüli, egyedül élő férfi hétfőre virradó éjszaka egy vadászpuskával lövöldözni kezdett a fővárosban, Reykjavíkban található otthona ablakából. Miután a rendőrség hiába próbált kapcsolatba lépni az elkövetővel, gázgránátokat dobtak a lakásba. A férfi ezután sem hagyott fel a lövöldözéssel, így a rendőrség különleges osztaga rohammal terítette le a fegyverest.

Az idős férfi egy rendőrt a sisakján, egy másikat pedig a golyóálló mellényén talált el, őt magát súlyosan megsebesítették a biztonsági erők lövedékei. Hajnalban kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe. A hatóságok vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, miért nyitott tüzet a lövöldöző, és hogy állt-e alkohol vagy kábítószer hatása alatt.

Haraldur Johannessen, a szigetország rendőrfőkapitánya szerint Izland történetében először sebesített meg halálosan egy férfit a rendőrség. A 322 ezres lakosú Izlandon az egyik legalacsonyabb a bűnözési ráta a világon. Az országban szinte soha nem kerül sor a rendőrség fegyveres bevetésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik