Mivel hamarosan itt a fánkszezon, most olyan recepteket gyűjtöttünk, melyek segítségével könnyen és gyorsan elkészítheti ezt az ínycsiklandó finomságot. Most például Csak a puffin blogján egy olyan receptbe botlottunk, ami nem kevesebbet ígér, mint azt, hogy a konyhába lépést követő tizenkettedik percben már fogyaszthatjuk is az első, tűzforró lángosunkat.
A szerző azért hozzáteszi, a recept által készített fánk nem való az éves szalagos fánk sütő versenyre, de minden más esetben simán bevethető. Különösen hatásos, ha hullafáradtan hazaér a munkából / bárhonnan, és senki nem számít semmi spécire, ehhez képest fél óra múlva már majszolhatja a fánkokat a család. Na az úgy már menő.
Kép forrása: http://csakapuffin.cafeblog.hu
És akkor jöjjenek a hozzávalók (10-12 darabhoz):
350 g natúr joghurt (2 kis pohár)
1,5 tasak sütőpor
30 dkg liszt
45 g cukor (kb. 3 evőkanál)
Olaj a sütéshez
Baracklekvár, étcsokoládé, porcukor a tálaláshoz
Így készítheti el:
1. A hozzávalókat kimérjük és összekeverjük, a végén kézzel is gyúrhatjuk. Jó nyúlós, ragadós nehezen formázható massza, de nem baj, az a jó.
2. Közben már melegíteni kezdjük egy serpenyőben az olajat (bő olajat:) Közepes, vagy annál picit nagyobb lángon melegítsük, így nem lesz túl forró, és nem ég meg a fánkunk.
3. Amíg az olaj felforrósodik, állni hagyjuk a masszát, majd két kanállal kis kupacokat adagolunk a forró olajba (még picit formázhatjuk a kanál hátlapjával, de nem baj, ha nem lesz tökéletes az alakja, ízre szuper lesz! Közepes lángon pár perc alatt átsütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetve kivesszük a kész fánkokat az olajból.
Mégis inkább szalagos fánkot készítene? Nem gond! Kattintson ide a receptért!