Élet-Stílus

Pornómagazinból szabadul el a démon az év horrorjában

Nevelő célzatú ijesztgetős filmmel büntet egy amerikai keresztény kiadó.

Rettenetesen ijesztőnek, és hátborzongatónak ígérkezik a „The Lock in” című keresztény horrorfilm. Hiszen mitől verhetne ki jobban a frász egy példás magaviseletű, erkölcsös polgárt annál, hogy elszabadul egy valódi démon: a PORNOGRÁFIA!

A HolyMoly kiadó áldokumentarista, kézikamerás videókat imitáló filmjének szinopszisa szerint egy ártatlan tréfa igen rossz véget ér. A film címe, magyarul Bezárva, egy amerikai középiskolai szokásra, az egyházi pizsamapatikra utal. A diákok estefelé, összegyűlnek a templomban, a lelkész bezárja az ajtókat, hogy senki ne juthasson ki, és kezdetét veszi a buli: vallási tárgyú filmeket néznek, beszélgetnek és játszanak, s közben rengeteg rágcsát, édességet és üdítőt fogyasztanak, majd a végén hálózsákokban alszanak.

A „The Lock in” egy ilyen programról szól, ahová, három rosszcsont fiú becsempészik egy „mocskos magazint”. A lapból az éjszaka közepén előbújik a démon és vérengzésbe kezd… A film egyelőre csak angol nyelven érhető el, de úgy érezzük, (elnézést a hülye viccért) mindenképp megér egy misét. Nyolc dollárért (1700 Ft) tölthető le a film hivatalos oldaláról.

Az Egyesült Államok bigott vallási fundamentalistái nem először bizonyítják, hogy ők is tudnak képernyőre álmodni akkora baromságokat, mint a magyar rendőrség. (Emlékeznek még, a kisfilmre, amiben egy slukk cigaretta után, mentő visz el egy rosszul lett kamaszt?) Két évvel ezelőtt kijött egy kísértetiesen hasonló tematikájú és stílusú alkotás, a Harmless (Ártalmatlan), melyben egy átlagos család szeretetteljes közösségét igyekszik atomjaira robbantani egy dobozni pornómagazin lapjai között megbújó Sátán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik