Élet-Stílus

A jegesmedve és a szökött fegyenc sem bírja

fagy (fagy)
fagy (fagy)

Még a sarkvidéki állatok is inkább a négy fal között vészelik a szokatlan hideget Amerikában.

Míg mi, kivételesen a világ naposabb oldalán, lassan bőrkabátra cseréljük a téli bundát, az Egyesült Államokon jelenleg az évtized, de talán az évszázad leghidegebb időszakát éli. Ezt azt jelenti, hogy olyan rettentő hideg van, hogy az emberek inkább ki sem mozdulnak otthonról.

Mostanra pedig azok a hírek is megjelentek, amelyek kiválóan érzékeltetik, hogy mit jelent a tartósan -30 fok alatti hőmérséklet. Annak idején a gyerekeket sokszor ugratták azzal, hogy olyan hideg volt, hogy lefagyott a kiscsikó szarva. Valószínűleg hasonlóan abszurdan hangzik mégis valóságos az, hogy a chicagoi állatkert jegesmedvéjét, Ananát gondozói nem engedik ki a hidegre való tekintettel – számol be a CNN.

Persze ebben az is közrejátszhat, hogy a Lincoln Park Állatkert mackója sosem növesztett olyan vastag zsírréteget, mint szabadon élő társai, ami akár -45 fokig megvédené. Sőt, ami azt illeti, eddig egy 5 fok átlaghőmérsékletű élőhelyen tartották, de az eddigi teleket azért jól bírta. Ezzel párhuzamosan a pittsburghi állatkert pingvinjeit is bevitték a hidegből, mert ők sem ilyen időjáráshoz vannak szokva.

A minden várakozást alulmúló, -30 fok körüli hideg Kentucky államot is elérte, ahol egy, a börtönből megszökött rab feladta magát, mivel nagyon fázott – írja a NY Post. A 42 éves Robert Vick vasárnap szökött meg egy lexingtoni börtönből, majd hétfőn elsétált az első motelig, és kérte, hívják neki a rendőrséget, mert szeretne visszamenni a börtönbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik