Élet-Stílus

Égetik magukat az amerikaiak a rekordhidegben

Tele az internet a fagyban felkészületlenül kísérletezők baleseteiről készült vicces videókkal.

Míg nekünk télen is tavasz jut, addig Amerikában évtizedes hidegrekordok dőlnek meg. Mint arról korábban beszámoltunk: az Egyesült Államok nagy kiterjedésű területein jelenleg hidegebb van, mint Szibériában vagy a Déli-sarkon, s van ahol már az autózást is betiltották az enyhülésig. Egy tengerentúl élő honfitársunk pedig elmesélte, hogy mindenki igyekszik otthonról ki sem mozdulva átvészelni az ítéletidőt.

Márpedig ha az embernek sokáig kell otthon ülnie, előbb-utóbb unatkozni kezd, és ha már eleget unatkozott, igyekszik feldobni magát. Sok amerikai ezúttal is igyekszik meglátni a jót a rosszban, s kipróbálni olyan dolgokat, amit eddig csak a -40 fokokhoz edződött szibériaiak tehettek meg. Például instant havazást gyártanak. Csakhogy mivel eléggé tapasztalatlanok a témában, sokan megsérülnek közben: a közösségi médiumokat meg ellepik a különös, égési sérülésekről szóló beszámolók.

Instant, saját havazást a következőképpen lehet létrehozni. Kell hozzá egy rettenetesen hideg, 0 Fahrenheit, vagyis -17,7 fok alatti nap, meg egy adag, forráspont fölötti hőmérsékletű víz. Ha vizet hirtelen a levegőbe öntjük, az történik, ami ezen a Szibériában felvett videón:

Az amerikaiakban az ítéletidő most felszínre hozta az emlékeket, s a 2012-ben nagy sikert elért videó emlékét, s most rengetegen szeretnék megcsinálni a saját felvételüket. Csak sajnos valamit rosszul csinálnak és a legtöbben, különböző mértékű égési sérülésekkel zárják a kísérletet. Hiába, a tudomány veszélyes!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik