Élet-Stílus

Az ingyen wifi legyőzi a minibárt

szálloda hall (szálloda, hall)
szálloda hall (szálloda, hall)

Nem inni, inkább netezni szeretnének a hotelekben megszállók.

Az amerikai utazók számára a legkevésbé fontos szállodai szolgáltatás a minibár – írja a Los Angeles Times a Tripadvisor.com felmérésére hivatkozva. Az utazási oldal kérdéseire válaszolók mindössze 21 százalékának volt fontos, hogy üdítőt, mogyorót és sört fogyaszthasson a szobájában arany áron, míg 89 százalékuk szerint az ingyenes wifi-hozzáférés a legfontosabb dolog, amit egy szállodai szobában biztosítani kell.

A lap szerint anyagilag sincs sok értelme fenntartani a kisméretű hűtőszekrényeket, mert a a szállodák bevételének mindössze 0,24 százalékát biztosítják, ráadásul ennek java részét elviszi a feltöltésükre és leellenőrzésükre jutó bérköltség.

A lap megjegyzi, hogy azért sem jövedelmező üzemeltetni és fenntartani a minibárokat, mert a mai kor utazói nem a szállodaszobájukban isszák le magukat, inkább lemennek a bárba, vagy számítógépeiken internezeteznek.

Ezért sem meglepő, hogy a hotelek a szobaszervizen keresztül elérhető ételek számát is csökkentik, és inkább az éttermek és bárok kínálatát növelik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik