Élet-Stílus

Önkéntesek szórják szét a világon az öngyilkos fiú hamvait

Az anya a facebookozókhoz fordult, hogy segítsenek megvalósítani egy utolsó utazást.

Nemrég megírtuk, hogy a Facebook népe segített egy óvodásnak elfogadni, hogy szemüveget viseljen, majd pedig arról számoltunk be, hogy a Twitter segítségével „hazatalált” egy plüssállatka. Most ismét a közösségi média hihetetlen ereje előtt tisztelgünk, csak a sztori sokkal szomorúbb.

C.J. Twomey átlagos amerikai fiú volt, Maine-ben élt. 2010-ben, húsz esztendős korában összeveszett édesanyjával, majd öngyilkos lett. Anyja máig nem tudja kiheverni a történteket, és nem tud szabadulni a gondolattól, hogy a fiúnak miatta kellett meghalnia.

Hallie, az anyuka úgy érezte, hogy még valamit meg kell tennie azért, hogy lelkiismerete nyugodtabb legyen: egy utolsó (utáni) nagy kalandot szervezett néhai fiának. A Facebookon indított egy oldalt azzal a céllal, hogy C.J. hamvait – amelyek otthonukban egy urnában voltak – eljuttassa Amerika legkülönbözőbb pontjaira. Az az egy kérése volt, hogy a maradványok szétszórásának pillanatában az utaztató mondja el, hogy az anya mindig nagyon fogja szeretni C.J.-t és hogy rettenetesen sajnálja a történteket.

És bizony elkezdtek sorra jelentkezni az ismerősök és a vadidegenek, hogy részt vegyenek a furcsa projektben. A Facebook-oldal azóta képekkel van tele, amelyeken látható, hogy a hamvak mennyi helyre jutottak el: volt, aki hálaadás napján egy tóba szórt belőlük, más az ismert Hollywood-betűk közelében búcsúztatta el a fiút, de még Alaszkába és Jamaikára is vittek a földi maradványokból; és egy önkéntes a Mount Everestre is vinne belőlük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik