Élet-Stílus

A gyógyszerekből is több fogy az ünnepekkor

pirula (gyógyszer, )
pirula (gyógyszer, )

Decemberben különösen megemelkedik a kereslet emésztést segítő szerek iránt.

A tizenkét hónapos összehasonlításban az látszik, hogy a legnagyobb mértékben a görcsoldó, valamint a májra és epére használatos szerek értékben mért forgalma nőtt – derül ki a Nielsen piackutató cég felméréséből.

A közlemény kitér arra is, hogy decemberben különösen megnő a kereslet az egyik legnagyobb szegmens, az emésztést segítő szerek iránt. Éves forgalmukból tavaly is, tavalyelőtt is 10 százalékkal részesedett az év utolsó hónapja, érték szempontjából; ez több mint 350 millió forintot jelent, egyetlen hónap során.

– A recept nélküli gasztroenterológiai szerek főként patikai eladásából tizenkét hónap alatt 33 százalék jutott emésztést segítő termékekre a legutóbbi november-októberi időszak során, értéket tekintve – mondta el Osztoics Bernadett, a Nielsen ügyfélkapcsolati igazgatója. Hozzátette: a második legnagyobb szegmens a hashajtóké, 19 százalékkal.

A szakember rámutatott, hogy kiemelkedően, 23 százalékkal nőtt a görcsoldók értékben mért forgalma, egyik tizenkét hónapos időszakról a másikra. A görcsoldók piacának nagyarányú bővülését azzal indokolta, hogy a nagyobb hatáserősségű, úgynevezett “forte” termékek forgalma emelkedett. Emellett élénk kereslet mutatkozott a kínálatban megjelent nagyobb kiszerelések iránt is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik