Élet-Stílus

2-3 kilót is hízhatunk az ünnepekkor

pörkölt (pörkölt, )
pörkölt (pörkölt, )

Ennyi plusz súly még az egészséges emberek szervezetét is megviseli, ezért nem árt odafigyelni.

Az elemzők az európai ünnepi vacsora során bevitt kalória, zsír és szénhidrát mennyiségét vizsgálták. A számok alapján a franciák, csehek, lengyelek, portugálok és osztrákok után mi hatodikak vagyunk a listán – írja a Blikk.

A lapnak nyilatkozó szakember szerint sem az ételeinkkel, hanem velünk van a probléma, bár nem árt odafigyelni az összetevőkre, hogy egészségesebbek legyenek a fogások.

Veresné dr. Bálint Márta, a Semmelweis Egyetem ETK Dietetikai és Táplálkozástudományi tanszékének docense szerint előfordul, hogy 2-3 kilót is híznak ünnepekkor az emberek, hozzátette, hogy ez még egy egészséges ember szervezetét is megterhelheti, bizonyos betegségben szenvedők számára pedig nagyon veszélyes.

A szakember szerint az a gond, hogy az ünnepi menü sok családnál energiadús és zsíros ételekből áll. A halat és a húst nem bő olajban készítsük, kerüljük a majonézt a saláták készítésénél, tanácsolja. Azt is kiemelte, hogy az olyan hagyományos karácsonyi ételeknél, mint a töltött káposzta, vagy a halászlé arra figyeljünk, hogy ne legyenek túl zsírosak az összetevők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik