Élet-Stílus

Eladományozza nyolcmilliárdos lottónyereményét

pénzcsináló tündér (pénzcsináló tündér)
pénzcsináló tündér (pénzcsináló tündér)

A 64 éves nyugdíjas rekordnyereménnyel lett gazdagabb, de semmit sem költ abból magára.

Tom Crist a kanadai Calgary valaha volt legnagyobb lottónyertesének számít. A férfi 40 millió kanadai dollárt, azaz nagyjából nyolcmilliárd forintot nyert még májusban, de rögtön azután, hogy megtudta, milyen szerencse érte, tudta, hogy egy fillért sem fog megtartani a kezébe pottyant vagyonból. „Szerencsére igen jól állok anyagilag, nincsen szükségem a pénzre” – mondta el Crist a Calgary Heraldnak, bejelentve, hogy egész nyereményét el fogja adományozni.

Crist – aki egy elektronikai cég elnök-vezérigazgatójaként ment nyugdíjba – egészen mostanáig senkinek, még gyermekeinek sem árulta el, hogy 40 millió dollárt nyert tavasszal. Most gyerekei segítségével fogja kitalálni, hogy pontosan milyen alapítványok kapják meg nyereményét, aminek szétosztása várhatóan évekig tartó elfoglaltságot fog jelenteni számára. A férfi elmondta: eddig csak egy szervezetet választott ki, egy rákgyógyítással foglalkozó központot, ahol tavaly februárban meghalt feleségét kezelték.

 

Megütötték a főnyereményt, de az visszaütött

Mindenki lottóötösről álmodik – “Ha nyernék ezt és azt vennék, ennek és annak adnék” sóhajtozunk egyre-másra. Pedig a főnyeremény nem mindig áldás, sőt. Íme pár eset:

Urooj Khan 2012. július 19-én nyert a lottón 600 ezer dollárt, az még mekis árfolyamon is 12 millió forint. Másnap halva találták. A halál oka: ciánmérgezés. A rendőrség nem nyomozott az ügyben, nem gyanakodtak idegenkezűségre.

John McGuiness skót kórházi rakodó 10 millió fontot nyert a lottón 1997-ben. Ebből 3 milliót költött a családjára (volt felesége egymaga 750 ezret kapott), s vett egy Ferrarit is. Meg egy Bentley, egy Jaguart és egy BMW-t. Sőt még új párjával megtartott esküvőjét sem aprózta el, 200 ezer fontba került a minden bizonnyal puritán ceremónia. Aztán jött az igazán nagy szerelem: John bekerült a skót Livingston Football Club vezetőségébe. A csapatnak jól ment, 2004-ben soha nem látott sikereket ért el. De John elkövette azt a hibát, hogy vagyonából finanszírozta a csapat költségeit. A dolog vége az lett, hogy a volt rakodó 2,1 millió fonttal tartozott a Skót Királyi Banknak, és abbó egy pikulát sem tudott törleszteni. Az egész focis ügyletek kapcsán indult perek alatt 750 ezerért vásárolt vityillóját 500 ezer fontért kellett eladnia a költségek miatt.

Charles Riddle egymillió dollárt nyert 1975-ben, 25 évesen. A tapasztalatlan férfit mintha elátkozta volna a nyeremény: pár hónappal később elvált tőle a felesége, és hamar a drogkereskedelem kellős közepében találta magát. 1985-ben három évre börtönbe is kellett vonulnia.

A magyar rekordnyertes állítólag nem ad senkinek a pénzből…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik