Élet-Stílus

Nem viccelnek Texasban: törvénnyel védik a „Boldog karácsonyt!”

Karácsony Texasban (karácsonyfa, texas, )
Karácsony Texasban (karácsonyfa, texas, )

Ezentúl bárki, anélkül kívánhat boldog karácsonyt, hogy büntetéstől kellene tartania.

Elsőre azt hittük álhír, de nem, a texasi törvényhozás tényleg elfogadott egy „Merry Christmas” (Boldog karácsonyt!) nevű törvényt, mely jogi védelem alá helyezi az év végi ünnepi szokásokat.

„A törvény elfogadása után a tanulók, tanárok, a szülők és az iskolai alkalmazottak ünneplőbe öltözhetnek és boldog karácsonyt kívánhatnak egymásnak, anélkül, hogy közben büntetéstől kellene tartaniuk” – tájékoztatta az állami törvényhozás az oktatási intézményeket, írja a Reuters jelentése alapján a Huffington Post.

A törvény egészen pontosan lehetővé teszi, hogy a „Boldog karácsonyt”, „Boldog Hanukát”, vagy „Boldog Ünnepeket” kifejezéseket bárki szabadon használhassa, ahogy azt is, hogy a tanárok és a gyerekek karácsonyi dalokat énekeljenek, karácsonyfákat állítsanak, karácsonyi dekorációt készítsenek, vagy műsort szervezzenek, mindaddig, amíg ezek nem része a más vallásúak szándékos megsértése.

A törvény támogatói szerint azért volt fontos a jogszabály elfogadása, mert sok iskolában, az utóbbi években inkább meg sem emlékeztek a karácsonyról, minthogy olyan ünnepi formát találjanak ki ami nem sérti a nem keresztény vallásúak, vagy az ateisták érzéseit. Azt ugyan elismerik, hogy a törvény nem vesz figyelmbe olyan nagy vallásokat, mint az Iszlám, vagy a Buddhizmus, de biztosak benne, hogy az ilyen vallásokban hívő tanulók és védlmet találnak majd a törvény hatálya alatt, ha esetleg sérelem érné őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik