Élet-Stílus

Ellopta a gyermekek karácsonyát egy anglikán pap

Angol templom (templom, anglia)
Angol templom (templom, anglia)

Sokkos állapotban mentek haza a gyerekek, a szülők felháborodtak. A lelkész bocsánatot kért, de már későn.

Nyilvánosan bocsánatot kért az az anglikán lelkész, aki a channinghami Charter Primary School kisiskolásainak tartott istentiszteleten elmondta, hogy a Mikulás nem létezik – írja a Telegraph.

Simon Tatton-Brown tiszteletes cserébe elmesélte Szent Miklós legendáját, a szaftosabb részleteket sem hagyva ki. A 4. században a mai Törökország területén nagy éhínség pusztított, és egy gonosz hentes három gyermeket csábított be magához. Miután mindhármat megölte, feldarabolta, bepácolta és hordókba tette őket, mivel azt tervezte, hogy húsnak fogja eladni őket. Ekkor jött Szent Miklós, aki feltámasztotta a kicsiket.

Szent Miklós freskó az oroszországi Ferapontov kolostorban (forrás: Wikipédia)

Ehhez képest már apróságnak tűnik, hogy a karácsonyi zoknik angolszász szokásának eredetét is a gyerekek elé tárta.  A tiszteletes szerint ezek ugyanis akkor jöttek szokásba, amikor már elterjedt a legenda, hogy a Mikulás a szegény családok kéményén keresztül dob nekik ajándékot, ami egy véletlen folytán a kandalló fölé száradni kiakasztott zokniba pottyant.

A szülők felháborodtak, amikor gyermekeik szinte sokkos állapotban tértek haza az iskola által szervezett istentiszteletről, sokan már a karácsonyi koncertre sem engedik el őket. Tatton-Brown pedig láthatóan bűnbánatot tanúsít. „Nem akartam senkit megbántani, de belátom, hogy elrontottam” – mondja, majd hozzáteszi: „ Teljes mértékben megértem és támogatom azt, hogy a szülők szeretnék, hogy a gyermekük élvezze a karácsonyt és nem állt szándékomban aláásni a Mikulásba vetett hitüket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik