Az 1900-as évek táján még éjt nappallá téve rojtozták a cukrászinasok a selyempapír-darabkák széleit, hogy legyen majd mibe csomagolni a temérdek, különféle ízesítésű fondant. Még ötven évvel ezelőtt is szinte csak fondanból készült szaloncukor – nosztalgiázik a szerző, később bevonták csokoládéval, majd töltötték, variálták, s már nem volt megállás, legutoljára már a selyempapír-ruhát is egyszerű gépi egyen-csomagolássá csupaszították.
Fotó: MTI/Mohai Balázs
Jó, de van jobb
Hogy készült a fondant a békeidőkben és hogyan lett belőle igazi nagy biznisz – erre is választ kapunk a főzőtévé oldalán, ahol a szerző inkább arra bíztat mindenkit, hogy házi gyártású habkarikákat és mézes süteményeket aggassunk a karácsonyfára, mert ezeket együtt készítheti a család, ami külön élmény a gyerekeknek.
Fotó: caféblog