Akiknek a tél mézeskalács illatú – Falusi mézeskalács Rácz Anikótól
Ön is egy azok közül, akiknek az adventi szezon nem telhet el mézeskalács-sütés nélkül? Nos, íme egy fantasztikus recept, aminek segítségével finom, puha mézeskalácsot készíthet, ráadásul ünnepi illatot (és ezzel hangulatot) varázsolhat otthonába. Kattintson ide a folytatáshoz!
Ha hiányzik a karácsonyi hangulat – Mézes-diós és narancsos-mákos házi rétes Szabó Veronikától
„Nálunk, már nagyon Karácsonyváró a hangulat. Én is izgulok, mint általában minden karácsony előtt, hogy mit főzzek, milyen legyen a karácsonyi menü. Persze nem is én lennék, ha nem próbálnék új ételeket alkotni, vagy kipróbálni olyanokat, amit még sosem készítettem. Ilyenkor, karácsony előtt, a mák és a dió is, szinte kötelező alapanyag, ezért nem hagyhattam ki a másik nagy kedvencemből, a házi rétesből őket. Így készült ez a két, tejszínben sült, mézes-diós és narancsos-mákos rétes. Mondanom sem kell, mennyire finom lett mindkettő.” Kíváncsi a receptre? Kattintson!
Ha maradt egy kis tojásfehérje otthon – Diós-mandulás habcsókok Leányvári Krisztinától
Bloggerünk nem habcsókimádó, viszont, mint megtudtuk, utál kidobni bármit, ezért miután egy nagy adag panettonét készített, a megmaradt tojásfehérjéből habcsókot gyártott. A készítéshez a változatosság kedvéért mandulát és diót használt, ami kellemes, nem túl kemény, nem túl száraz állagot kölcsönzött az édességnek. A receptért kattintson ide.