Élet-Stílus

Szanatórium depressziós fikuszoknak

cserepes virág (virág, )
cserepes virág (virág, )

Az ukrán fővárosban működő növényellátó vállalat elsősorban azoknak kíván segíteni, akik hosszabb-rövidebb időre elutaznak otthonról és nincs kire bízniuk dísznövényeik gondozását.

Kinek nem okozott már fejtörést, hogy miképpen oldja meg az otthonát ékesítő cserepes virágainak, díszpálmáinak és egyéb fotoszintetizáló lakótársainak ellátását, míg ő vagy a családja idegenben szeretne eltölteni egy hosszú hétvégét, esetleg a szabadságát? Erre a problémára kínál megoldást egy kijevi szobanövény-szálloda és -szanatórium, amely csekélyke összegért befogadja és garantálja a háziak egy- és kétszikű kedvenceinek professzionális színvonalú ápolását.

Beszélgetnek a virággal

A máskülönben hosszadalmas árvaságra kárhoztatott szobanövényeket a vállalkozás télikertjében helyezik el, ahol napi potom 5-10 hrivnya (150-300 forint) szállásköltség fejében szakképzett kertészek ápolják, öntözik őket, sőt szükség esetén akár az előforduló betegségeiket is orvosolják. Külön díjazás fejében még azt is vállalják, hogy halk zenei hátteret biztosítsanak, esetleg hosszan elbeszélgessenek a virágokkal, amennyiben az ügyfél úgy kívánja.

A kijevi növényellátó vállalat azokat sem hagyja cserben, akik nem kívánják kitépni otthoni környezetükből a helyi mikroklímához szokott kedvenceiket. A kertészek napi 250 hrivnyás díjszabás ellenében házhoz is kiszállnak: elvégzik az öntözést, reggel-este fel- és lehúzzák a redőnyöket, avagy gondoskodnak a kellő szellőztetésről.

Virágzó üzlet

Persze időnként vicces helyzetekbe is kerülnek a gondozók. Az egyik lakásban például a háziak megtermett kandúrmacskája nem volt hajlandó a növények közelébe engedni az idegeneket, akik számos, nyolc napon belül gyógyuló kísérlet után végül lemondták a megbízatást. Másik alkalommal egy kóbor papagáj tévedt be a cég télikertjébe, ahol kényelmesen befészkelte magát az egyik díszpáfrány tövébe. Mikor a gazdája el akarta vinni a buja harasztot, a madár csőrrel-karommal kelt új otthona védelmére. Így az ügyfél végül kénytelen volt a tollas honfoglalóval együtt hazavinni a lakótársat kapott páfrányt.

A kijevi szobanövény-szálló és -szanatórium az idei nyáron kezdte meg működését, és meglehetősen nagy számú ügyfélkörre tett szert. Alina Iljusenko igazgató a sikeren felbuzdulva úgy véli, hogy a téli síszezon idején tovább virágoztathatja üzletét, no meg a kliensek növényeit – írja a Szevodnya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik