Élet-Stílus

Bocsánatot kért áldozatától egy egykori New Yorki zsebes

Michel A Goodman (zsebes, utcagyerek, new york, bocsánatkérés, )
Michel A Goodman (zsebes, utcagyerek, new york, bocsánatkérés, )

Harmincöt év után ismerték meg egymást.

Az ellopott tárca gazdájára a lopás után 35 évvel talált rá a Facebookon az időközben megszelídült, egykori utcagyerek, Michael A Goodman. Üzenetet írt a férfinak és bocsánatot kért a régi ügy miatt.

Goodman a közösségi portál bejegyzései között éppen arról olvasott, hogy hamarosan bezár kedvenc szendvicsezője New York-ban, amikor a hozzászólók között megpillantott egy nevet, ami évtizedek óta kísértette. Claude Soffel nevét 35 éve látta először azon buszbérleten, amit egy fiatal fiútól lopott el a New York-i Természettudományi Múzeum előtt. A férfi megragadta a lehetőséget, hogy végre bocsánatot kérjen a régi áldozattól, s így enyhítsen kicsit, azóta is háborgó lelkiismeretén.

„Végre elmondhatom, mennyire sajnálom, hogy annyi mindenen kellett keresztül menned aznap. Bárcsak soha se történt volna meg, de sajnos megtörtént.” – írta le egy nyilvános kommentben Goodman.

Az akkoriban még kiskorú, egy utcai bandához csapódott Goodman-t a lopás után egyből letartóztatták a közelben figyelő álruhás rendőrök – írja az Independent. Az eset után a férfi jó útra tért, de lelkiismerete és az áldozata neve mindvégig kísértette. Bocsánatkérő üzenete után 11 órán keresztül várt Soffel válaszára, aki nem csak megbocsátott neki, de méltatta is a bátorságáért, hogy nyilvánosan vállalta fel a 35 évvel azelőtti esetet.

Az üzenetváltásukat követő idegenek, szintén elismerően írtak Goodman-ről, tettét felemelőnek, példaértékűnek, sőt egyesek hősiesnek találták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik