Élet-Stílus

Pitypang nőtt egy kislány fülében

fül (fülbevaló, )
fül (fülbevaló, )

A 16 hónapos gyereknek állítólag hónapok óta viszketett a füle. A sebészek sikeresen kioperálták a növényt.

Amikor a gyermekláncfűvel kapcsolatban valaki azt mondja nekünk, hogy a növény szinte bárhol képes megélni, nos, azt érdemes komolyan vennünk. A héten például egy kicsit több mint egy éves kislány füléből kellett kioperálni az ott megtelepedett növényt.

A Beijing Morning Post beszámolója szerint a csak “Ranran”-ként emlegetett gyerek fülében hónapok óta nőtt a növény, szülei ugyanis már hosszú hónapok óta próbáltak magyarázatot találni arra, miért vakarja gyermekük kétségbeesetten a fülét.

Az orvosokat egyébként nem lepte meg az eset, szerintük ugyanis minden további nélkül elképzelhető, hogy a huzat, vagy egy erősebb szél a kislány fülébe sodort egy magot, ami a hallójáratban gyökeret verhetett. Ahogy a későbbi vizsgálatokból kiderült, az eset nem volt teljesen veszélytelen: a nöévny ugyanis teljesen átszőtte a kislány hallójáratának falát, így a legkisebb nyomás is belső vérzést okozott volna. “Ki kellett szednünk” – mondta el a kezelőorvosa dr. Gu Qinglong.

Ha azt hiszik, hogy a pitypang a legfurcsább dolog, ami egy emberi fülből előkerülhet, tévednek. Júliusban egy brit nő megmagyarázhatatlan fejfájással ment orvoshoz, majd kiderült, hogy a füleiben húsevő férgek vertek tanyát, amiket egy perui utazás alkalmával szedhetett össze. Tavaly pedig annak a kínai nőnek a története került be a hírekbe, akiről kiderült, hónapok óta tartó fülviszketését egy odaköltözött pók okozza.

Önök hallottak már hasonló történetet? Írják meg kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik